Beste hospitalisatieverzekering

Wat is een goede hospitalisatieverzekering?

Dit is een vraag die vele mensen zich stellen als zij interesse hebben in het afsluiten van een hospitalisatieverzekering. Een pasklaar antwoord bieden op deze vraag is echter niet eenvoudig.

De beste hospitalisatieverzekering is namelijk een zeer subjectief begrip. Dit wil zeggen dat de verwachtingen van de hospitalisatieverzekering bij iedereen anders liggen. Om de beste hospitalisatieverzekering voor jou te kunnen kiezen dien je een keuze te maken op basis van je persoonlijke verwachtingen.

Enkele voorbeelden van belangrijke vragen hierbij:

  • Verwacht je terugbetaling van bijna alle kosten, inclusief de extra kosten die een éénpersoonskamer met zich meebrengt? Of heb je geen behoefte aan een éénpersoonkamer?
  • Verwacht je terugbetaling van de ambulante kosten (gelinkt aan de reden van hospitalisatie) gedurende een uitgebreide periode vóór- en na de ziekenhuisopname? Of volstaat voor jou een standaardperiode?

Afhankelijk van je eigen verwachtingen kan je verschillende hospitalisatieverzekeringen met elkaar vergelijken om zo te bepalen wat voor jou de beste hospitalisatieverzekering blijkt te zijn.

Uiteraard is het zo dat de meest uitgebreide dekking ook zal vragen om een hogere verzekeringspremie.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, dien je dus voor meerdere hospitalisatieverzekeringen een prijsofferte aan te vragen. Enkel zo kan je een vergelijking Prijs/Kwaliteit maken.

Nuttige tip:
Test-aankoop heeft enige tijd terug een vergelijking Prijs/Kwaliteit gemaakt tussen de hospitalisatieverzekeringsplannen. De beste hospitalisatieverzekering in die studie was het plan Hospitalia van Helan.

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!