De Voorzorg/Bond Moyson Kliniplan

De hospitalisatieverzekering die wordt aangeboden door de socialistische mutualiteit (De Voorzorg, Bond Moyson) heet Kliniplan.

Voor hogere tegemoetkomingen zonder franchisekosten wordt ook een iets duurder plan aangeboden: KliniplanPlus.

Een korte samenvatting van deze 2 plannen:

Het persoonlijk aandeel bij het plan “Kliniplan” voor de verblijfskosten wordt volledig terugbetaald. Ook de honoraria worden volledig terugbetaald. De ereloonsupplementen die kunnen worden aangerekend worden terugbetaald aan 100% van het RIZIV-tarief.

Een franchise is niet van toepassing als het gaat om een verblijf in een meerpersoonskamer. Voor verblijf in een éénpersoonskamer wordt er een beperkt bedrag terugbetaald.

De ambulante kosten voor en na de hospitalisatie worden forfaitair terugbetaald. Dit wil zeggen dat een percentage van de kosten wordt terugbetaald. Het percentage wordt bepaald door het kamertype waarin werd verbleven. Hoe duurder het kamertype, hoe lager het forfaitaire percentage zal zijn.

De kosten voor ernstige ziekten worden in aanmerking genomen voor terugbetaling, ongeacht er een ziekenhuisopname was of niet.

Per jaar is er een maximumbedrag voor terugbetalingen van toepassing.

Voor een hogere premie kan men met het plan “KliniplanPlus” een meer uitgebreide dekking genieten.

De verblijfskosten in een meerpersoonskamer worden volledig terugbetaald. Voor een verblijf in een éénpersoonskamer is er een hogere tegemoetkoming van toepassing tov het goedkopere plan “Kliniplan”. Ereloonsupplementen worden terugbetaald aan 200% van het RIZIV-tarief.

Een franchise is niet van toepassing, ook niet bij verblijf in een éénpersoonskamer.

De ambulante kosten voor en na de opname worden eveneens forfaitair terugbetaald, echter wel aan een hoger percentage tov het “Kliniplan”.

Er is een volledige terugbetaling voorzien van geneesmiddelen en implantaten. Indien het RIZIV niet tussenkomt in de kosten, kan er via dit plan ook terugbetaling bekomen worden, zij het met een maximumbedrag per opname.

Per jaar is er ook in het plan “KliniplanPlus” een plafondbedrag bepaald, dat een veelvoud bedraagt van het goedkopere plan.

Meer uitgebreide info over de plannen kan je eenvoudig terugvinden op de website van Kliniplan. Vul kort de gevraagde gegevens in en ontvang de juiste informatie of prijs op jouw maat.

De hospitalisatieverzekeringen van Kliniplan worden vaak vergeleken met de plannen van Helan, die tevens gekend zijn om hun goede prijs/kwaliteitverhouding.

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!