CM hospitaalplan

De hospitalisatieverzekering die door CM wordt aangeboden heet het CM hospitaalplan.

Een korte samenvatting van de dekking onder dit plan:

De verblijfskosten worden volledig vergoed in een meerpersoonskamer of een tweepersoonskamer. Voor een éénpersoonskamer wordt er een vergoeding tot 55 eur per dag terugbetaald. Voor de terugbetaling van de geneesmiddelen heeft de kamerkeuze geen invloed.

Er is geen algemene franchise van toepassing in het hospitaalplan. Voor de ereloonsupplementen bij verblijf in een éénpersoonskamer wordt er echter wel een franchise aangerekend per hospitalisatie (met een maximumgrens per jaar). Er wordt ook een beperkt bedrag terugbetaald bij honoraria die niet worden terugbetaald door de ziekteverzekering.

Per hospitalisatie geldt er een maximumgrens voor terugbetaling van niet-terugbetaalbare implantaten en parafarmaceutische producten zoals bijvoorbeeld steunkousen. Dit is ook het geval bij niet-terugbetaalbare geneesmiddelen.

In het CM hospitaalplan komen de extra medische kosten (geneesmiddelen, consultaties,…) in aanmerking voor terugbetaling indien deze gedurende 1 maand voor de opname, een 3 maanden na het ontslag hebben plaatsgevonden.

Het hospitaalplan biedt ook dekking bij bepaalde ernstige ziekten (bijvoordeeld kwaadaardige tumor, ziekte van parkinson, aids, multiple sclerose,…)

er zijn ook echter een aantal andere beperkingen. Daarvoor raden we aan om het CM hospitaalplan goed te raadplegen.

 

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!