DKV

DKV is één van de bekendste zorgverzekeraars in België. Met hun hospitalisatieverzekeringen richten zij zich zowel op de particuliere markt als op de ondernemingen. Particulieren hebben de keuze uit 3 plannen waarbij het totale terugbetalingsbedrag geen plafond kent:

DKV Hospi Essential

In het plan “Hospi Essential” geniet men van een terugbetaling van de hospitalisatiekosten indien het verblijf in het ziekenhuis ook een overnachting omvat in een twee- of meerpersoonskamer. Er is zelfs een tussenkomst mogelijk indien het gaat om een verblijf in een éénpersoonskamer, maar daar zijn bepaalde voorwaarden van toepassing.

Tussenkomst voor medische kosten gedurende 30 dagen voor, en 90 dagen na de hospitalisatie voor behandelingen en geneesmiddelen die rechtstreeks gelinkt zijn aan de reden van hospitalisatie.

In geval van 1 van de 33 erkende zware ziekten, is er een terugbetaling mogelijk tot het bedrag van 10 000 eur per jaar per verzekerde.

Door middel van de Medicard en AssurPharma kan de hospitalisatiefactuur rechtstreeks aan het ziekenhuis worden betaald en worden de apothekers attesten onmiddellijk verzonden naar DKV voor terugbetaling.

DKV Hospi Comfort

In het plan “Hospi Comfort” geniet men van een terugbetaling van de hospitalisatie in zowel een éénpersoonskamer als in een twee- of meerpersoonskamer. Bij een verblijf in een éénpersoonskamer is er een franchise van 200 eur per opname van toepassing. Daghospitalisatie komt in dit plan ook in aanmerking voor terugbetaling, in tegenstelling tot het plan DKV Hospi Essential.

Door middel van de Medicard kan de betaling rechtstreeks tussen ziekenhuis en de verzekeraar worden geregeld.

Voor medische kosten geldt er ook een terugbetaling gedurende 30 dagen voor en 90 dagen na de hospitalisatie.

Ook bij zware ziekten geldt er een terugbetaling van de ambulante kosten. Ten opzichte van DKV Hospi Essential is het plafond naar 25 000 eur per jaar per verzekerde gebracht.

DKV Hospi Premium

In tegenstelling tot het voorgaande plan is er in het geval van een dagopname, of overnachting in een éénpersoonkamer, binnen het plan “Hospi Premium”, een terugbetaling voorzien zonder de persoonlijke bijdrage van 200 eur.

De medische of ambulante kosten gelinkt aan de reden van hospitalisatie kunnen worden terugbetaald gedurende de uitgebreide periode van 60 dagen voor, en 180 dagen na de opname. Ook alternatieve geneeskunde als acupunctuur en osteopathie kunnen in aanmerking komen voor terugbetaling binnen dit plan.

Bij zware ziekte werd het plafondbedrag per jaar en per verzekerde verder opgetrokken tov de andere plannen, naar 50 000 eur.

Vergelijk hier de DKV hospitalisatieverzekeringen voor meer concrete informatie per verzekeringsplan.

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!