DKV

DKV is één van de bekendste zorgverzekeraars in België. Met hun hospitalisatieverzekeringen richten zij zich zowel op de particuliere markt als op de ondernemingen. Particulieren hebben de keuze uit 3 plannen:

DKV medi pack

In het plan “medi pack” geniet men van een onbeperkte terugbetaling van de hospitalisatie indien het verblijf in een twee- of meerpersoonskamer plaatsvind. Er is geen tussenkomst indien het gaat om een verblijf in een éénpersoonskamer.

Voor medische kosten zonder hospitalisatie is er ook een terugbetaling aan 80% voorzien doorheen het jaar. Er is wel een jaarlijkse vrijstelling van toepassing.

Door middel van de Medicard en AssurPharma kan de hospitalisatiefactuur rechtstreeks aan het ziekenhuis worden betaald en worden de apothekers attesten onmiddellijk verzonden naar DKV voor terugbetaling.

DKV hospi flexi

In het plan “hospi flexi” geniet men van een terugbetaling van de hospitalisatie in zowel een éénpersoonskamer als in een twee- of meerpersoonskamer. Bij een verblijf in een éénpersoonskamer is er een franchise van 150 eur per opname van toepassing. Daghospitalisatie wordt vergoed als een tweepersoonskamer.

Door middel van de Medicard kan de betaling rechtstreeks tussen ziekenhuis en de verzekeraar worden geregeld (uitgezonderd bij dagopname in een éénpersoonskamer).

Voor medische kosten geldt er een terugbetaling gedurende 30 dagen voor en 90 dagen na de hospitalisatie.

Bij zware ziekten geldt er een terugbetaling doorheen het hele jaar (ook zonder hospitalisatie). Er is een lijst van 30 zware ziekten die in aanmerking komen voor terugbetaling.

DKV hospi premium

In tegenstelling tot het voorgaande plan is er in het plan “hospi premium” een volledige terugbetaling van de hospitalisatie voorzien, ook in geval van dagopname in een éénpersoonskamer.

De startpremie ligt wat hoger dan bij het plan “hospi flexi”, maar stijgt minder doorheen de tijd.

Vergelijk hier de DKV hospitalisatieverzekeringen voor meer concrete informatie per verzekeringsplan.

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!