Bereken prijs

In tegenstelling tot het aansluiten bij een mutualiteitsinstelling, is een hospitalisatieverzekering in België niet verplicht. Het is een vrije keuze om je hier al dan niet op in te schrijven.

Bij het aangaan van een hospitalisatieverzekering, stemt de verzekeraar er mee in dat zij de kosten willen dekken die een hospitalisatie met zich meebrengt (althans een bepaald deel ervan). De verzekeraar neemt hier een financieel risico. Hun aanbod is dan ook niet gratis. Indien je een hospitalisatieverzekering wil aangaan zal je hiervoor een premie moeten betalen.

De prijzen die de verschillende verzekeraars aanrekenen hangen van meerdere factoren af. Zo zal je woonplaats en je leeftijd bijvoorbeeld een grote rol gaan spelen in de prijsbepaling. Je woonplaats, omdat de prijzen die ziekenhuizen hanteren verschillen per regio. Je leeftijd, omdat oudere mensen procentueel gezien vaker opgenomen worden in het ziekenhuis, waardoor de verzekeraar meer facturen zal moeten terugbetalen.

Het is bijgevolg raadzaam om voor elk hospitalisatieverzekeringsplan waarin je interesse hebt, een prijsaanvraag in te dienen. Nadat je verschillende prijsoffertes hebt ontvangen, kan je ze gaan vergelijken met de dekking die daarvoor in ruil aangeboden wordt.

Wil je vandaag nog verschillende prijsoffertes ontvangen?

Dat kan!
Gewoon hier rechts op de gewenste icoontjes klikken, enkele gegevens doorgeven en zij bezorgen je hun beste prijs, op basis van jouw gegevens.

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!