Partena hospitalia

De landsbond voor onafhankelijke ziekenfondsen is een groepering van 5 ziekenfondsen waarvan Partena en het OZ de bekendste zijn. Deze groepering biedt eenzelfde verzekering aan.

De hospitalisatieverzekering die door Partena en OZ wordt aangeboden heet hospitalia (hospitalia plus).

Een korte samenvatting van de dekking onder dit plan:

Bij het plan “hospitalia” is er geen franchise en verzorgt de verzekeraar terugbetalingen tot een bepaald bedrag per jaar. De kosten bij daghospitalisatie (=geen overnachting) worden ook terugbetaald, net als de bijkomende kosten voor medicatie en raadplegingen tot 1 maand na de ziekenhuisopname.

Het plan “hospitalia plus” biedt een ruimere dekking aan met méér en hogere terugbetalingen en dit zonder een begrenzing per jaar op te leggen (echter enkel van toepassing bij de door hen toegestane lijst van ziekenhuizen). Ook in dit plan is er geen franchise van toepassing en komen de kosten bij een éénpersoonskamer in aanmerking voor terugbetaling.

De pré- post periode voor terugbetaling van bijkomende kosten wordt t.o.v. het plan “hospitalia” uitgebreid naar dekking vanaf 1 maand voor de opname tot 3 maanden na de hospitalisatie.

Onder het plan “hospitalia plus” is er ook dekking voor kosten gelinkt aan een lijst van zware ziekten.

Bij het vergelijken van deze beide plannen wordt al snel duidelijk dat het plan “hospitalia plus” voor de meeste mensen veel meer voordelen biedt. Zeker als men bekijkt hoe klein de meerkost is t.o.v. het goedkopere plan “hospitalia”.

Het plan “hospitalia plus” werd door de onafhankelijke consumentenorganisatie Test-Aankoop onlangs bekroond als beste hospitalisatieverzekering op het vlak Prijs/Kwaliteit. Partena en OZ lieten hierbij enkele bekende hospitalisatieverzekeraars achter zich.

 

Iets interessant gelezen? Deel het met je vrienden!